(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Gateau au chocolat
Potřebné ingredience
Nejde o můj recept, ale o recept Tchibo pro dvě malé formičky ve tvaru srdce :) ale jelikož byl výborný, podělím se s těmi, co si formičky nekoupili :)) Přísady: 120 g čokolády na vaření 60 g měkkého másla 70 g cukru 2 vejce 1 čajová lžička mléka 3 vrchovaté PL mouky (dala jsem hladkou)
Postup přípravy
Čokoládu pomalu rozpouštějte ve vodní lázni. Oddělte bílky od žloutků, z bílků vyšlehejte sníh, sníh postavte na chladné místo. Smíchejte žloutky, máslo, mléko, mouku a cukr.
Rozpuštěnou čokoládu krátce rozmixujte, až bude mít homogenní konzistenci. Pak ji zamíchejte do žloutkové hmoty, a na závěr lehce vmíchejte sníh. Formičky vypláchněte horkou vodou a lehce vymažte. Nalijte do nich těsto a pečte při horním i dolním ohřevu asi 40 min při teplotě 175°C. Poté nechte ochladit. Dobrou chuť!
Foto mám, ale vložím později :)) snad nezapomenu.
Rozpuštěnou čokoládu krátce rozmixujte, až bude mít homogenní konzistenci. Pak ji zamíchejte do žloutkové hmoty, a na závěr lehce vmíchejte sníh. Formičky vypláchněte horkou vodou a lehce vymažte. Nalijte do nich těsto a pečte při horním i dolním ohřevu asi 40 min při teplotě 175°C. Poté nechte ochladit. Dobrou chuť!
Foto mám, ale vložím později :)) snad nezapomenu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé